Press 2012

Guldklubban 2012 för åttonde året: Cristina Stenbeck och Johan Markman erhåller utmärkelsen Guldklubbanför förtjänstfullt ordförandeskap

[column width=”48%” padding=”4%”]

– Pressrelease den 28 november 2012

Årets Guldklubba för förtjänstfullt ordförandeskap i klassen noterade bolag gick till Cristina Stenbeck som är ordförande i Kinnevik och i klassen onoterade bolag till Johan Markman, ordförande i Atteviks Bil. Utmärkelsen delades ut av H.K.H. Prins Daniel vid en ceremoni i Stockholm den 28 november.

– De har båda arbetat med ett starkt engagemang, integritet och kompetens. Förmågan att skapa ett bra arbetsklimat inom styrelsen har varit tydlig, säger Lars-Erik Forsgårdh ordförande i Styrelseakademien.

Guldklubban är en årlig utmärkelse för förtjänstfullt ordförandeskap som Styrelseakademien och revisions- och konsultbolaget Deloitte instiftade 2005. Guldklubban instiftades för att lyfta fram ordförandeskapets viktiga roll för framgång i svenska bolag. Ordförandens roll ökar i betydelse för företag av alla storlekar. Utmärkelsen delas därför ut i två klasser; en för noterade bolag och en för onoterade bolag.

– Årets utmärkelser är i linje med en fin svensk tradition av mycket kompetenta ordföranden. Framgångsrikt styrelsearbete bygger på starkt ledarskap och en god känsla för vad bolaget behöver för att utvecklas, säger Svante Forsberg, ordförande i Deloitte.

2011 års utmärkelse för förtjänstfullt ordförandeskap gick i klassen noterade bolag till Lars-Erik Nilsson, Axis Communications och till Lars Göran Johansson, Willo, i klassen onoterade bolag.

För kommentarer vänligen kontakta:
Svante Forsberg, ordförande för Deloitte, 0733-97 22 10 eller
Lars-Erik Forsgårdh, ordförande i Styrelseakademien 0708-16 11 76.

[/column]

[column width=”48%”]

Ur juryns motivering för Johan Markman:
Med visionär ledarstil, personlig charm och en stor diplomatisk ådra, parat med egen lång erfarenhet som familjeföretagare, har Johan Markman fått styrelsen att vidga vyerna och våga tänka i nya banor utan att tappa fokus på bolagets långsiktiga värdeskapande. Det är en gärning som ordförande i ett välskött familjeföretag väl värd att belöna.

Bakgrundsfakta om Johan Markman och Atteviks Bil samt den fullständiga motiveringen samt en kort filmad intervju.

Ur juryns motivering för Cristina Stenbeck:
Cristina Stenbeck är ett exempel på en modern styrelseordförande med starkt engagemang och mod att förändra. Hon driver styrelsen mot att ständigt blicka framåt och utveckla verksamheten med ökat aktieägarvärde som alltid överordnad ledstjärna.

Bakgrundsfakta om Cristina Stenbeck och Kinnevik samt den fullständiga motiveringen

[/column]

Bilder på pristagarna går att ladda hem högupplöst från http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/deloitte