Press

ensv

Guldklubban 2013 för nionde året: Olle Nordström och Monica Lindstedt erhåller utmärkelsen för förtjänstfullt ordförandeskap

- Pressrelease den 5 december 2013

Årets Guldklubba för förtjänstfullt ordförandeskap i klassen noterade bolag gick till Olle Nordström, ordförande i Sweco, och i klassen onoterade bolag till Monica Lindstedt, ordförande i Hemfrid. Utmärkelsen delades ut av Chris Heister, landshövding i Stockholms län, vid en ceremoni i Stockholm.

– Monica Lindstedt och Olle Nordströms insatser är båda goda exempel på förtjänstfullt ordförandeskap där gott ledarskap och starkt engagemang resulterar i framgång för företaget, säger Lars-Erik Forsgårdh, ordförande i StyrelseAkademien.

Guldklubban är en årlig utmärkelse för förtjänstfullt ordförandeskap som StyrelseAkademien och revisions- och konsultbolaget Deloitte instiftade 2005. Guldklubban instiftades för att lyfta fram ordförandeskapets viktiga roll för framgång i svenska bolag. Rollen som ordförande ökar och blir allt mer tydlig i företag oberoende storlek och ägare. Utmärkelsen delas därför ut i två klasser; en för noterade bolag och en för onoterade bolag.

Framgångsrikt styrelsearbete bygger på tydligt ledarskap med en väl utvecklad känsla för bolaget. Årets utmärkelser är goda exempel på en sådan svensk tradition, säger Svante Forsberg, ordförande i Deloitte.

2012 års utmärkelse för förtjänstfullt ordförandeskap gick i klassen noterade bolag till Cristina Stenbeck, Kinnevik och till Johan Markman, Atteviks Bil, i klassen onoterade bolag.

Del ur juryns motivering för Olle Nordström: Med stor konsekvens driver han sin grundsyn att Swecos framgång bygger på relationer mellan människor och medarbetarnas personliga engagemang och kompetens.
Bakgrundsfakta om Olle Nordström och Sweco samt den fullständiga motiveringen

Del ur juryns motivering för Monica Lindstedt: Monica Lindstedt är knappast den klassiska ordföranden enligt gängse skolboksideal. Snarare kan hon beskrivas som en ”entreprenörsordförande”. Med företagaranda och visionär drivkraft utmanar hon styrelsen och driver den att ständigt ta sig an nya utmaningar.

Bakgrundsfakta om Monica Lindstedt och Hemfrid samt den fullständiga motiveringen

Bilder på pristagarna går att ladda hem högupplöst från http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/deloitte

Kommentarer inaktiverade.