David Marcusson, ordförande i Lättelement, nominerad till Guldklubban 2020

David Marcusson är Västernorrlands kandidat till den prestigefyllda utmärkelsen Guldklubban. Bakom nomineringen står StyrelseAkademien Västernorrland och Deloitte i samarbete med SEB. Utmärkelsen har till syfte att tydliggöra och öka medvetenheten om styrelseordförandens viktiga roll för ett professionellt styrelsearbete.

– Det är både roligt och ärofyllt att få ta emot nomineringen. Lättelement drivs av mycket duktiga entreprenörer och bolaget har haft en fantastisk resa som jag har förmånen att få vara en del av, säger David Marcusson.

Örnsköldsviksbaserade Lättelement tillverkar och monterar prefabricerade byggelement för tak, väggar och bjälklag. Exempel på kundprojekt är Victoria Tower i Kista, Malmö Arena, Astra Zeneca i Mölndal, Max hamburgerrestauranger samt resecentrum i Örnsköldsvik. Nuvarande ägare köpte bolaget 2005 och är samtliga aktiva i verksamheten. Idag har bolaget ca 155 anställda och omsätter ca 200 mkr.

– Lättelement har under kandidatens ledning uppnått all time high avseende omsättning och resultat. Ordföranden uppvisar en särskilt god förmåga att lotsa bolaget framåt, i enlighet med ägarnas intentioner, genom att få alla delar i verksamheten att dra åt samma håll. Med stor klokskap, en analytisk förmåga utöver det vanliga och en talang att se in i framtiden, bidrar han starkt till bolagets framgång, säger Robert Gullbo, ordförande i StyrelseAkademien Västernorrland.

Guldklubban instiftades 2005 av revisions- och konsultföretaget Deloitte och den ideella föreningen StyrelseAkademien. Utmärkelsen delas ut varje år i två klasser, en för noterade och en för onoterade bolag, till ordförande som är goda exempel på hur ordföranderollen har utövats i praktiken.

De nationella utmärkelserna presenteras via en webbsänd ceremoni den 30 november som också delvis sänds via Dagens Industri Di TV. Ett regionalt event för att uppmärksamma nomineringen planeras, i avvaktan på Covid-utvecklingen, i februari nästa år.

För mer information:

David Marcusson, mobil 070-336 66 41
Lizze-Lott Bergman, Deloitte AB, mobil 073-075 38 88
Robert Gullbo, StyrelseAkademien Västernorrland, mobil 076-808 77 75

Om Lättelement:
Lättelement levererar och monterar årligen mer än 150 000 kvadratmeter prefabricerade byggelement för tak, väggar och bjälklag. Sedan starten 1979 har företaget varit privat och lokalt ägt med hela verksamheten baserad i Örnsköldsvik.
Läs mer på www.lattelement.se

David Marcusson, ordförande Lättelement