Carl-Henric Svanberg

AB Volvo

MOTTAGARE 2022 – NOTERADE BOLAG

Motivering

Med stort engagemang har Carl-Henric Svanberg i över ett decennium axlat rollen som ordförande i AB Volvo. Styrelsen består av ledamöter med gedigen operativ erfarenhet, olika nationaliteter och bakgrunder, vilket kräver ett starkt och skickligt ordförandeskap för att få ut all kunskap och erfarenhet. Det är något som Carl-Henric Svanberg har lyckats med.

Carl-Henric Svanberg är ytterst professionell i sitt sätt att driva styrelsearbetet. Han är skarp, påläst, ett bra stöd för såväl enskilda styrelseledamöter som VD och är stark när det blåser. Då har han ett lugn och en trygghet som sticker ut.

Carl-Henric Svanberg är ett föredöme när det gäller att driva styrelsearbetet i ett börsbolag både i och utanför styrelserummet. Han tänker utanför ramarna och skapar förutsättningar för att styrelsen i dynamiska diskussioner ska bidra till bolaget på bästa sätt.

Bakgrundsfakta

Carl-Henric Svanberg
Styrelseordförande i AB Volvo

Utbildning
Masterexamen i Applied Physics, Linköping Tekniska Universitet och Kandidatexamen i Företagsekonomi, Uppsala universitet

Nuvarande övriga styrelseuppdrag
Styrelseordförande i European Round Table of Industry, The Royal Swedish Academy of Engineering Sciences, och The European Round Table of Industrials

Om bolaget

Bolagsnamn
AB Volvo

Säte
Göteborg, Västra Götalands Län, Sverige

AB Volvo driver framgång genom transport- och infrastrukturlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, och kraftlösningar för marina och industriella applikationer, såväl som finansiering och tjänster som ökar kundens drifttid och produktivitet. AB Volvo är engagerade i att forma framtidens landskap av hållbara transport- och infrastrukturlösningar och har sitt huvudkontor i Göteborg samt har sina noterade aktier på Nasdaq i Stockholm.

Tack vare ett konkurrenskraftigt produktprogram, starka återförsäljare med breda servicenätverk och ökande kompletta erbjudanden har AB Volvo etablerat globalt ledande positioner. Dessa positioner förser stordriftsfördelar i produktutveckling, produktion, inköp och finansiella tjänster. AB Volvos företagsportfölj innefattar bland annat Volvo, Volvo Penta, Rokbak, Renault, Trucks, Prevost, Nova Bus, Mack and Arquus. Genom att erbjuda produkter och tjänster under olika företag kan AB Volvo vända sig till många olika kund- och marknadssegment i mogna och växande marknader.

Nyckeltal192021
Nettoomsättning Mkr431 980338 446372 216
Rörelseresultat Mkr49 53127 48443 015
Antal anställda103 98596 19495 850